Thee bewaren

In een theeblik kan je losse thee op de juiste manier bewaren om de beste smaaksensatie te behouden. Wanneer je thee goed bewaart, blijft thee zelfs jarenlang goed. Voor het goed bewaren van thee bieden wij in ons assortiment onder andere handige theeblikken.

Om de smaaksensatie optimaal te houden is het belangrijk om elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. De volgende elementen beïnvloeden losse thee:

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee.

Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.